Европейската комисия(EК) приключи разглеждането на условията за сливането на швейцарските банки  UBS

...
Европейската комисия(EК) приключи разглеждането на условията за сливането на швейцарските банки  UBS
Коментари Харесай

ЕК одобри сливането на  UBS и Credit Suisse без допълнителни условия

Европейската комисия(EК) приключи разглеждането на изискванията за сливането на швейцарските банки  UBS и Credit Suisse  и заключи, че сливането им няма да навреди на свободната конкуренция. Въз основа на това регулаторът реши да утвърди договорката без спомагателни условия.

Както се отбелязва в изказване на Европейската комисия, дейностите на UBS и Credit Suisse се пресичат в рамките на Европейското икономическо пространство в областите на ръководство на благосъстояние и активи, както и в капиталовото банкиране. Въпреки това „ панелът заключи, че комбинираната компания ще продължи да се сблъсква със забележителен напън от необятен кръг съперници на всички тези пазари, в това число няколко огромни световни банки, както и профилирани снабдители и мощни локални играчи. “

UBS и Credit Suisse оповестиха сливането си в средата на март тази година. Сделката се реализира с директното присъединяване на швейцарските управляващи, които убедиха UBS да изкупи Credit Suisse, с цел да я избави от колапс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР